Equipaments

Llar d'infants municipal

Llar d’infants municipal el Rajolet

c/ Sant Sebastià, 45
Tel 972 69 34 26
http://bit.ly/UwjCGf

El centre ofereix una cobertura de qualitat a les necessitats bàsiques dels nens oferint uns horaris amplis adaptats a les necessitats de les famílies. Un centre que col·labora en un projecte global d’educació, cultura i benestar al nostre municipi.


Escola la BòbilaEscola la Bòbila           

C/ de la Mata, 2
Tel 972 68 25 40
b7008882@xtec.cat

Des de l’any 1979, les Preses no tenia escola. Després de 34 anys el municipi té nova escola ubicada als terrenys d’una antiga Bòbila que hi havia hagut abans de construir el nou centre educatiu, referència històrica que s’ha volgut preservar donant-li aquest nom.


Sala Mossén Joan Pagès

Sala Mossén Joan Pagès

Pl. Mossén Joan Pagès.

Calendari d’ocupació

La sala polivalent és un espai al costat de l’escola de plàstica del Centre Cultural que permet encabir actes culturals i socials. Un espai per exposar treballs, pintures, dibuixos, pessebres i escultures. Per a presentacions de llibres, per escoltar poesia… un espai per a la cultura. L’arxiu Mossèn Joan Pagès de referència per les seves investigacions i informacions històriques està a disposició de les persones interessades en la història i cultura de la comarca i del país.

Podeu consultar el fons documental de l’arxiu Mossèn Joan Pagès

Per reserves trucar al 972 693 232


Centre d'Empreses

Centre d’Empreses        

C/ del Centre d’Empreses, 1 – 7
Tel 972 69 32 32 | Fax 972 69 34 34
informatica@lespreses.cat
http://centredempreses.lespreses.cat

Calendari d’ocupació de la sala polivalent

Creat per l’Ajuntament de les Preses com a instrument pel desenvolupament econòmic en l’àmbit local i comarcal. Ofereix eines per recollir l’oferta laboral de la zona i per l’altre servir de punt de contacte als veïns i veïnes de les Preses i la resta de la comarca per fomentar o millorar la inserció laboral.


Consultori CAP

Consultori local

c/ dels Teixos, 2 (zona Estació)
Tel 972 68 25 17

Obert els dilluns, dimecres i divendres de 8 del matí a 1 del migdia. Dimarts al matí tancat però a la tarda obert de 15h a 19h. Dijous tancat. Per demanar visita podeu trucar al número: 972 68 25 17 o bé a través de la pàgina web: www.gencat.net/ics


Centre Cultural

Centre Cultural

c/Murrià, 34
Tel 972 69 36 10

Calendaris d’ocupació:

Eix vertabrador de les activitats lúdiques, artístiques, socials i culturals del municipi. L’espai ofereix un modern equipament de llum i so per a realitzar diferents esdeveniments musicals, teatrals o per exposicions.


Local social de Bosc de Tosca

Local social de Bosc de Tosca     

Avda. Zona esportiva, s/n
Tel 972 69 34 37

Calendari d’ocupació de l’espai

Local social situat a Bosc de Tosca, dissenyat  i pensat per tal d’albergar les múltiples activitats socials, lúdiques i esportives que es realitzen a Bosc de Tosca i Sant Miquel del Corb.


Oficina de Turisme (Antiga estació)

Oficina de Turisme (antiga estació)    

Antiga Estació, 23
Tel 636 121 505

Ubicada a l’antiga estació de tren, l’oficina de turisme és un espai que t’ofereixen assessorament i guies per practicar diferents disciplines esportives a la comarca (excursionisme, BTT, passejades al bicicarril). A més d’informar dels atractius turístics de les Preses i la comarca de la Garrotxa.


Radio la Vall, emissora municipal

Ràdio La Vall     

c/Major, 2
Tel 972 69 33 33 | Fax 972 69 34 34
http://www.radiolavall.com
radiolavall@gmail.com

És l’emissora municipal de les Preses i emet pel 107.6 F.M. Es va inaugurar per la festa del Roser de l’any 1989. Actualment compta amb una vintena de col·laboradors que altruistament dediquen part del seu temps fent ràdio.


Baixador de Codella

Baixador de Codella       

El Baixador de Codella – Via verda – bicicarril
Tel. 692 52 47 23 / 972 69 48 97

PLANETA VIOLETA #Xiringuitodebosc   – Facebook

Instagram: planetavioletagarrotxa

L’antic Baixador de Codella, recuperat per l’Ajuntament de les Preses, es troba ubicat davant el Parc de Pedra, al carril bici, entre Olot i les Preses, a la via verda, l’antiga línia de tren que unia Olot – Girona, actualment adaptada per anar amb bicicleta o a peu. L’itinerari és de cinquanta quilòmetres.

L’establiment ofereix un servei de BAR- RESTAURANT i PUNT D’INFORMACIÓ TURÍSTIC al visitant, basat en el producte local i sostenible.


Parc de Pedra Tosca

Parc de Pedra Tosca      

El Baixador de Codella – Via Verda
Tel 972 69 48 97
Parc de Pedra Tosca

És un espai rural de característiques úniques actualment protegit per la normativa del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per la seva singularitat i pel greu risc de degradació derivat de la seva proximitat al nucli urbà d’Olot. Amb l’execució del projecte Life Medi Ambient, l’Ajuntament de les Preses va promoure i recuperar una part d’aquest espai i s’anomena  Parc de Pedra Tosca. Ha obtingut diversos reconeixements com el premi europeu de paisatge Rosa Barba.


Àrea recreativa de Xenacs

Àrea Recreativa de Xenacs          

Tel. 972 19 50 87

https://turisme.lespreses.cat

Un emplaçament ideal per fer-hi activitats a l’aire lliure, excursions a peu o en bicicleta pels itineraris senyalitzats amb miradors panoràmics. La seva altitud, des del mirador de Puig Rodó a 905 metres, ens permet gaudir d’unes magnífiques vistes panoràmiques del Pirineu, les valls d’Olot i la Vall d’en Bas. L’àrea de Xenacs compte amb una caseta de bar i restaurant on després de fer una petita caminada va d’allò més bé fer un petit mos.


Biblioteca la Bòbila 

c/de la Mata, 2

L’equipament va inaugurar-se per Sant Jordi de l’any 2014 amb la presència dels alumnes del centre, però ells no són els únics que en poden gaudir. La biblioteca de la Bòbila està oberta a tots els nens i nenes del poble, ja que la biblioteca està oberta fora de l’horari lectiu i també els dissabtes al matí.

Horari de la biblioteca la Bòbila:

De dilluns a divendres de les 17.00h a ales 18.30h i els dissabtes de les 10.30h a les 13.00h.       


Pista poliesportiva i pista de tennis

c/Murrià, 34
Tel 972 69 36 10

Calendaris d’ocupació:

Equipaments esportius a disposició dels veïns. Cal reserva prèvia de l’espai trucant a les oficines de l’Ajuntament (972693232).

  


Casa de colònies

Casa de Colònies             

c/ Hospital, 7

Tel 972 69 21 12

Destinada a tota mena de col·lectius i grups. Sala polivalent, un espaiós menjador, recinte exterior tancat per al lleure.