Equipaments

Llar d’infants municipal el Rajolet
c/ Sant sebastià, 45
Tel 972 69 34 26
Llar d'infants municipal
Llar d’infants municipal el Rajolet 

Informació:

El centre ofereix una cobertura de qualitat a les necessitats bàsiques dels nens oferint uns horaris amplis adaptats a les necessitats de les famílies. Un centre que col·labora en un projecte global d’educació, cultura i benestar al nostre municipi.

·
Escola la Bòbila
C/ de la Mata, 2
Tel 972 68 25 40
http://agora.xtec.cat/escolabobila/
a/e b7008882@xtec.cat
Escola la Bòbila
Escola la Bòbila

Informació:

Des de l’any 1979, les Preses no tenia escola. Després de 34 anys el municipi té nova escola ubicada als terrenys d’una antiga Bòbila que hi havia hagut abans de construir el nou centre educatiu, referència històrica que s’ha volgut preservar donant-li aquest nom.

·
Sala polivalent i Arxiu Mossèn Joan Pagès
Pl. Mn. Joan Pagès, 1
Tel 972 69 36 10
a/e ajuntament@lespreses.cat
Calendari d’ocupació de l’espai
Sala Mossén Joan Pagès
Sala Mossén Joan Pagès

Informació:

La sala polivalent és un espai al costat de l’escola de plàstica del Centre Cultural que permet encabir actes culturals i socials. Un espai per exposar treballs, pintures, dibuixos, pessebres i escultures. Per a presentacions de llibres, per escoltar poesia… un espai per a la cultura. L’arxiu Mossèn Joan Pagès de referència per les seves investigacions i informacions històriques està a disposició de les persones interessades en la història i cultura de la comarca i del país.

Podeu consultar el fons documental de l’arxiu Mossèn Joan Pagès

Per reserves trucar al 972 693 232

·
Centre d’Empreses
C/ del Centre d’Empreses, 1 – 7
Tel 972 69 32 32 | Fax 972 69 34 34
a/e informatica@lespreses.cat / http://www.centredempreses.cat
Calendari d’ocupació de la sala polivalent
Centre d'Empreses
Centre d’Empreses

Informació:

Creat per l’Ajuntament de les Preses com a instrument pel desenvolupament econòmic en l’àmbit local i comarcal. Ofereix eines per recollir l’oferta laboral de la zona i per l’altre servir de punt de contacte als veïns i veïnes de les Preses i la resta de la comarca per fomentar o millorar la inserció laboral.

·
Consultori local de les Preses
c/ dels Teixos, 2 (zona Estació)
Tel 972 68 25 17
Consultori CAP
Consultori CAP

Informació:

Obert els dilluns, dimecres, dijous i divendres de 8 del matí a 1 del migdia. Dimarts al matí tancat però a la tarda obert de 3 a 7. Per demanar visita podeu trucar al número: 902 111 444 (Sanitat Respon) o bé a través de la pàgina web:www.gencat.net/ics

·
Centre Cultural
c/Murrià, 34
Tel 972 69 36 10
Calendari d’ocupació de l’espai Sala Gran
Calendari d’ocupació de l’aula 5
Centre Cultural
Centre Cultural

Informació:

Eix vertabrador de les activitats lúdiques, artístiques, socials i culturals del municipi. L’espai ofereix un modern equipament de llum i so per a realitzar diferents esdeveniments musicals, teatrals o per exposicions.

·
Local social de Bosc de Tosca
Avda. Zona esportiva, s/n
Tel 972 69 34 37
Calendari d’ocupació de l’espai
Local social de Bosc de Tosca
Local social de Bosc de Tosca

Informació:

Local social situat a Bosc de Tosca, dissenyat  i pensat per tal d’albergar les múltiples activitats socials, lúdiques i esportives que es realitzen a Bosc de Tosca i Sant Miquel del Corb.

·
Oficina de Turisme
Antiga Estació, 23
Tel 636 121 505
http://www.lespreses.cat
Oficina de Turisme (Antiga estació)
Oficina de Turisme (antiga estació)

Informació:

Ubicada a l’antiga estació de tren, l’oficina de turisme és un espai que t’ofereixen assessorament i guies per practicar diferents disciplines esportives a la comarca (excursionisme, BTT, passejades al bicicarril). A més d’informar dels atractius turístics de les Preses i la comarca de la Garrotxa.

·
Ràdio La Vall
Major, 2
Tel 972 69 33 33 | Fax 972 69 34 34
http://www.radiolavall.com
a/e radiolavall@gmail.com
Radio la Vall, emissora municipal
Ràdio la Vall, emissora municipal

Informació:

És l’emissora municipal de les Preses i emet pel 107.6 F.M. Es va inaugurar per la festa del Roser de l’any 1989. Actualment compta amb una vintena de col·laboradors que altruistament dediquen part del seu temps fent ràdio.

·
Baixador de Codella
El Baixador de Codella – Via verda – bicicarril
Tel. 692 52 47 23 / 972 69 48 97 
PLANETA VIOLETA #Xiringuitodebosc   – Facebook i Instagram: planetavioletagarrotxa
Baixador de Codella
Baixador de Codella

Informació:

L’antic Baixador de Codella, recuperat per l’Ajuntament de les Preses, es troba ubicat davant el Parc de Pedra, al carril bici, entre Olot i les Preses, a la via verda, l’antiga línia de tren que unia Olot – Girona, actualment adaptada per anar amb bicicleta o a peu. L’itinerari és de cinquanta quilòmetres.

L’establiment ofereix un servei de BAR- RESTAURANT i PUNT D’INFORMACIÓ TURÍSTIC al visitant, basat en el producte local i sostenible.

·
Parc de Pedra Tosca
El Baixador de Codella – Via Verda
Tel 972 69 48 97
Parc de Pedra Tosca
Parc de Pedra Tosca

Informació:

És un espai rural de característiques úniques actualment protegit per la normativa del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per la seva singularitat i pel greu risc de degradació derivat de la seva proximitat al nucli urbà d’Olot. Amb l’execució del projecte Life Medi Ambient, l’Ajuntament de les Preses va promoure i recuperar una part d’aquest espai i s’anomena  Parc de Pedra Tosca. Ha obtingut diversos reconeixements com el premi europeu de paisatge Rosa Barba.

·
Àrea Recreativa de Xenacs
Tel. 972 19 50 87
Àrea recreativa de Xenacs
Àrea recreativa de Xenacs

Informació:

Un emplaçament ideal per fer-hi activitats a l’aire lliure, excursions a peu o en bicicleta pels itineraris senyalitzats amb miradors panoràmics. La seva altitud, des del mirador de Puig Rodó a 905 metres, ens permet gaudir d’unes magnífiques vistes panoràmiques del Pirineu, les valls d’Olot i la Vall d’en Bas. L’àrea de Xenacs compte amb una caseta de bar i restaurant on després de fer una petita caminada va d’allò més bé fer un petit mos.

·
Piscina Municipal
La Boada, 3
Tel 607 721 077 (entrades)
Tel. 620 029 059 (Bar els Ous a la fresca)
Piscina municipal
Piscina municipal

Informació:

La piscina municipal de les Preses és oberta a finals de juny fins a inicis de setembre. Una moderna instal·lació pensada per a tota la família. Servei de dutxes – servei de bar – servei de socorrisme – instal·lacions de minigolf – activitats de les Preses a la fresca: cinema a la fresca, música en viu, campionats de minigolf, festa de l’escuma,… i Bar a la fresca per a prendre plats combinats, àpats per a colles, carn a la brasa o tapes, i diferents tipus de begudes.

·
Casa de Colònies
c/ Hospital, 7
Tel 972 69 21 12
Casa de colònies
Casa de colònies

Informació:

 

Destinada a tota mena de col·lectius i grups. Sala polivalent, un espaiós menjador, recinte exterior tancat per al lleure.