2000 dones participen a la cursa de la dona

Aquest diumenge, les Preses es va tenyir de color rosa amb una nova edició de la cursa de la dona. Una cursa solidària per recaptar fons per la prevenció del càncer de mama. Enguany, les inscripcions només es podien fer en línia i l’organització una setmana abans, va haver de tancar les inscripcions per la gran demanda a participar-hi. Per les organitzadores les expectatives s’han complert amb escreix, cap d’elles pensava que d’una idea que va sorgir l’any passat, a fer una cursa exclusivament per a dones, en aquesta segona edició s’arribessin a les 2000 dones.

Aquest any com a novetat, les participants tenien dues opcions; o fer un recorregut de 5 quilòmetres o un altre més llarg de 10 quilòmetres. Tot i no ser una cursa competitiva, la cursa es podia fer corrent o bé caminant.

La primera corredora que va arribar després de fer el recorregut de cinc quilòmetres va ser l’Anna Sanchez de la Vall de Bianya amb un temps de divuit minuts. La primera corredora en arribar després d’haver fet els deu quilòmetres va ser la Jordina Plana de les Preses, amb un temps de 44 minuts. La corredora més gran que va participar a la cursa va ser la Roser Torrent de 90 anys.  Una de les corredores especials que va voler fer la cursa dels cinc quilòmetres va ser la gegantessa Ricarda que amb l’ajut dels geganters de les Preses van aconseguir la fita i va arribar aplaudida per a tots els assistents. En finalitzada la cursa, Ani de Totfitnes van fer zumba per no perdre el ritme.

Tot els fons recaptats aniran destinats a la fundació Oncolliga per ajudar les dones que pateixen càncer de mama i a la prevenció d’aquesta malaltia.

DSC_0095 (Small)

dav
dav

dig

foto Jordi Ferrarons (1) (Small)