El Conseller Rull informa del calendari per a les variants de les Preses i Olot

L’alcalde de les Preses es va reunir aquest passat dimarts 1 d’agost amb el Conseller Josep Rull per parlar de la variant de les Preses i la variant d’Olot.

El conseller va informar del calendari previst per a la variant d’Olot després de reunir-se amb l’alcalde del nostre municipi, l’alcalde d’Olot i l’alcaldessa accidental de la Vall d’en Bas i càrrecs polítics de la Garrotxa. El conseller va situar el final de les obres de la variant d’Olot per al 2022. També va indicar que sobre la base de la resolució dels terminis de la variant de les Preses – la Vall d’en Bas i de la connexió de la variant d’Olot amb l’A-26 es poden determinar els terminis de licitació i inici de les obres de la variant d’Olot.

El conseller  va mostrar  la variant d’Olot com una unió entre la connexió de la sortida dels túnels de Bracons amb Olot per les Preses i l’embocadura de la variant d’Olot amb l’A-26 de responsabilitat estatal per la zona de l’Hostal del Sol. Segons el conseller va concretar que l’objectiu és tenir redactat per al mes de febrer del 2018 l’estudi informatiu d’impacte ambiental de la variant de les Preses- la Vall d’en Bas. El procés d’informació pública i l’aprovació d’aquest estudi informatiu i de la declaració d’impacte ambiental estarà per a la primavera de 2018.  Els treballs de la variant de les Preses i dels enllaços a l’Hostal del sol- seguint els càlculs de Territori i Sostenibilitat- començarien el 2020 i tindrien un termini d’execució de 20 mesos. Es calcula que la variant d’Olot tindrà un pressupost de 120 milions d’euros i que la variant de les Preses en costarà entre 30 i 50, depenent de com quedi el traçat.