Resum Gala 2020

Enguany la Comissió de festes amb la col·laboració de l’Ajuntament es va voler preparar una Gala de les Preses amb poques activitats però totes de molta qualitat. El que no es volia era no deixar de fer cap acte de festa Major i es van programar poques activitats però seguint les normes sanitàries i de seguretat davant la pandèmia que estem vivint.

L’inici de la gala es va fer amb la realització d’un pregó virtual a través de les xarxes socials i la mateixa pàgina web que va anar a càrrec dels membres de la Comissió de festes que també es va poder escoltar per l’emissora municipal Ràdio la Vall. Dissabte al matí l’Associació de Jubilats i Pensionistes de les Preses varen organitzar un gran campionat de petanca a la plaça Pau Casals. Van haver-hi partides molt disputades però molt divertides finalment el primer classificat va ser per a Salvador Balaguer, el segon premi el va aconseguir la Dolors Birosta i el tercer premi el va aconseguir en Lluc Puigvert. La resta de participants també es van endur un obsequi. Al vespre, es va fer teatre al Centre Cultural que va anar a càrrec de la companyia Teia Tròlics amb l’obra de teatre Mamaaa!!! que vàrem poder riure de valent.

El diumenge al matí es va fer per primera vegada un passant dels gegants i la granota per a tots els carrers de Bosc de Tosca. Els veïns i veïnes estaven molt contents i emocionats de poder veure els gegants tan a prop de casa seva. Els geganters de les Preses conjuntament amb la Comissió de festes acompanyats de la cobla Osona no es van voler deixar cap carrer. Al matí, tal i com estava previst es va fer un ofici solemne a l’església parroquial de Sant pere  i a la tarda es va oferir un bon partit de futbol de 3a catalana entre els equips del CF Les Preses i la UE Hostoles.  Al vespre, al centre cultural es va poder veure el bon humor del televisiu Peyu al centre cultural.

El dilluns al matí es va fer el passant dels gegants i la granota per a tots els carrer de les Preses. Els veïns, nens i nenes van estar entusiasmats de tenir-los tant a prop. Els més petits del poble varen voler aprofitar per deixar el xumet a la granota xopa perquè ja s’havien fet grans. Molta gent gran emocionada i contenta de rebre la salutació de la gegantessa i el gegant saludant-los fins el balcó.

A la tarda, es va oferir un interessant taller de fanzine, en el marc de la campanya Retalla les violències, enganxa les cures amb propostes per retallar les violències masclistes i LGTBI – fòbiques i enganxar-nos a la igualtat. Va ser un taller molt participatiu organitzat per la Relacional. Tot seguit es va oferir el concert en família que va anar a càrrec de la Dàmairis Gelabert on els nenes i nenes se sabien gairebé totes les cançons.

La Comissió de festes està molt satisfeta de tot i les condicions que s’ha hagut de fer la festa la gent ha pogut respirar aires de festa Major i han estat contents dels espectacles que s’han pogut oferir. Agraïm a tots els veïns i veïnes que hagin anat respectant les normes i seguit les instruccions que se’ls hi ha anat demanant a cada espectacle.