Sessió informativa per a mentor/es de persones refugiades

 

Al llarg dels darrers tres anys, el Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades (CAPR) ha impulsat el Programa Català de Refugi amb l’objectiu de que les persones demandants de protecció internacional puguin assolir l’autonomia social i laboral així com la plena ciutadania.

Des del Programa Català de Refugi s’ofereix un programa de Mentoria a les persones refugiades per afavorir l’assoliment de la seva autonomia socioeconòmica i personal, gràcies a la participació de la ciutadania. Les persones refugiades ateses al programa són acompanyades durant un període de 8 mesos, prorrogables a un any per part d’un grup d’acollida, format per un conjunt de 2 a 5 persones voluntàries que actuen com a mentors i mentores.

 

S’estima que a dia d’avui a Catalunya hi han acollides prop de 3100 persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades (a juny de 2020). Per a que aquelles persones que ho desitgin, puguin establir una relació de mentoria amb un grup d’acollida, calen mentors i mentores que vulguin formar-se i fer aquest acompanyament. Per això s’ha organitzat una sessió informativa online que farem el proper dimecres 7 d’octubre a les 18h via Zoom, on es podran resoldre dubtes envers al Programa. Sí us interessa participar-hi us podeu posar en contacte amb el CONSELL COMARCAL DE LA GARROTXA. Telèfon: 972 27 49 95